Ahmed b. Hanbel — İsrail Oğullarının Haberlerini Anlatmak | İslam Öncesi - 3351. Hadis
|
MÜSNED-İ HANBEL |
İSLAM ÖNCESİ |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
3- İsrail Oğullarının Haberlerini Anlatmak
1. Ebu Hureyre
24757 (1) Ebu Hureyre bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İsrail oğullarının kıssalarını anlatmanızda bir sakınca yoktur'' buyurdu.
[Sahih]
Diğer tahric: Ebu Davud, ilm (3662) ve Tirmizi 5/40 (2669) rivayet ettiler.
24758 (2)- Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İsrail oğullarının kıssalarını anlatmanızda bir sakınca yoktur'' buyurdu.
[Sahih]
26427 (3)'te tekrar edecektir.
2. Ebu Nemle
24759 (1) İbn Ebi Nemle, babası Ebu Nemle el-Ensari'den bildiriyor: Kendisi Mescid'de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanında otururken bir yahudi gelip: "Ey Muhammed! Şu cenaze konuşacak mı?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah daha iyi bilir '' cevabını verdi. Yahudi:
"Ben konuşacağına dair şahitlik ederim" deyirıce, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ehl-i Kitab'ın size anlattıklarına ne inanınızı ne de yalanlayınız. ''Allah'a, kitaplarına ve Nebilerine iman ettik'' deyin. Eğer böyle derseniz, onların söylediği batılsa, tasdik etmemiş, doğruysa yalanlamamış olursunuz'' buyurdu.
[Sahih]
Diğer tahric: Ebu Davud 3/318 (3644) ve Hakim (3/35, "Sahih") rivayet ettiler.
24760 (2)- İbn Ebi Nemle bildiriyor: Babam: "Ben, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanında otururken bir Yahudi geldi ... " dedi ve bir önceki hadisin aynısını aktardı. Ancak rivayetinde: ''Kitabına ve Nebilerine'' ifadesini kullandı.
3. İmran b. Husayn
24761 (1) İmran b. Husayn der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) tüm gece boyunca, bize İsrailoğullarından bahseder ve ancak namaz kılmak için ara verirdi."
[Hasen]
Diğer tahric: Ebu Davud 3/322 (3663) ve İbn Huzeyme (1342) rivayet ettiler.
Heysemi (13976) der ki: "İsnadı hasendir."
24762 (2)- Abdullah b. Amr der ki: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), bize İsrailoğullarından bahseder ve ancak namaz kılmak için ara verirdi."
[Hasen]
24763 (3)- İmran b. Husayn der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) tüm gece boyunca, bize İsrailoğullarından bahseder ve ancak namaz kılmak için ara verirdi. "
[Hasen]
İslami Okul Okulların En Önemlisi