Ebû Dâvûd 468 — Mescide Girince Kılınacak Namaz | Salat Bahsi - 468. Hadis
DEVAM: 19. Mescide Girince Kılınacak Namaz (Tahiyyetü'l-Mescid)
حَدَّثَنَا مُسَدَّدٌ حَدَّثَنَا عَبْدُ الْوَاحِدِ بْنُ زِيَادٍ حَدَّثَنَا أَبُو عُمَيْسٍ عُتْبَةُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ عَامِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الزُّبَيْرِ عَنْ رَجُلٍ مِنْ بَنِي زُرَيْقٍ عَنْ أَبِي قَتَادَةَ عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ بِنَحْوِهِ زَادَ ثُمَّ لِيَقْعُدْ بَعْدُ إِنْ شَاءَ أَوْ لِيَذْهَبْ لِحَاجَتِهِ
Ebu Katade (r.a.)'den önceki (487.) hadis'in aynısı rivayet edilmiştir. Ancak (ravi) bu rivayette (Efendimizin): ' 'Bundan sonra isterse otursun, isterse (bir) ihtiyacı için (çıkıp) gitsin." buyurduğunu ilave etmiştir.
AÇIKLAMA: Bir önceki rivayetle, bu rivayetin sahabi ravileri aynı zat olduğu halde, seneddeki diğer bazı raviler farklıdır. Önceki hadisi Amir b. Abdullah b. ez-Zübeyr'den, Malik almışt ir, bunu ise, Ebu Umeys rivayet etmiştir. Ebu Umeys'den gelen rivayette, metindeki fazlalık yer almıştır. Buna göre Ebu Umeys'in rivayet ettiği bu hadisin tam metni şöyledir: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Biriniz mescide geldiği zaman oturmadan önce iki rekat namaz kılsın. Bundan sonra isterse otursun, isterse bir ihtiyacı için (çıkıp) gitsin" buyurmuştur.
İslami Okul Okulların En Önemlisi