İbn Hibbân — Helak Edilen Toplumlar Geçmiş Ümmetlerin | Sahih İbn Hibban TARİH - 5. Hadis
|
Sahih İbn Hibban |
TARİH |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
Helak Edilen Toplumlar
Geçmiş Ümmetlerin Helak Olma Nedeni
6245- Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Sizden öncekiler peygamberlerine gereksiz soru sorup sonunda onlara muhalif düşmelerinden dolayı helak olmuşlardır. Bana soracağınız her bir sorunun da cevabını veririm" buyurdu. Abdullah b. Huzafe b. Kays es-Sehmı ayağa kalkarak: "Ey Allah'ın Resulü! Benim babam kim?" diye sorunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Baban Huzate'dir" karşılığını verdi. Abdullah annesinin yanına gidince, annesi, "Yazık sana! Neden böyle bir şey yaptın ki! Zira çirkin işlere de bulaşan cahiliye insanlarıydık" diye çıkıştı. Abdullah: "Babamın insanlar içinde kim olduğunu öğrenmek istiyordum" karşılığını verdi. Ravi ekledi: (Huzafe) şakacı biriydi.
[Tahric:] Elbani: Sahih; Şuayb: İsnadı hasendir. Ahmed 2/503; Bak hadis no: 18, 19,20.
Yoldan Çıkıp Allah'ın Öfkesini Hak Etmiş Olanların Ehl-i Kitab Olması
6246- Adiy b. Hatim'in bildirdiğine göre, Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Gazaba uğrayanlar, Yahudiler, "Sapıtanlar" ise Hıristiyanlardır" buyurdu.
[Tahric:] Elbani: Sahih (Tahricu't-Tahaviyye 594; es-Silsiletu's-sahiha 3263); Şuayb: İsnadı hasen liğayrihidir. Ahmed 4/378, 4/379; Tirmizi: 2954; Bak hadis no: 7206.
Yahudi ve Hıristiyanların Çeşitli Fırkalara Ayrılmaları
6247- Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Yahudiler yetmiş bir fırkaya ayrıldı. Hıristiyanlar yetmiş iki fırkaya ayrıldı. Ümmetim de yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır.''
[Tahric:] Elbani: Hasen sahih; Şuayb: İsnadı hasendir. Ahmed 2/332; Ebu Davud 4596; İbn Mace 3991; Bak hadis no: 6731.
Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:
İslami Okul Okulların En Önemlisi