Ahmed b. Hanbel — Devam | Cihad - 1839. Hadis
|
MÜSNED-İ HANBEL |
CİHAD |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
DEVAM: 31- Savaşta Saf Düzeni ve Müslümanların Parolası
3. Sahabeden Biri
13233 (1) Muhellib b. Ebi Sufra, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabından olan bir adamdan bildiriyor: Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem):
''Gördüğüm kadarıyla düşman bu gece mutlaka gelecektir. Eğer geliderse parolanız: ''Ha mim lil yunsarun'' olsun'' buyurdu.
[Hasen]
Diğer tahric: Ebu Davud, cihad 3/33 (2597), Tirmizi 4/197 (1682) ve Hakim (2/107) rivayet ettiler.
4. Bera b. Azib
13234 (1) Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), bize: ''Yarın düşmanla karşılaşacaksınız. Parolanız: ''Ha mim Iii yunsarun'' olsun'' buyurdu.
[Hasen]
Diğer tahric: Nesai, Amelu yevm vel-Ieyle'de (615) rivayet etti.
5. Seleme b. el-Ekva'
13235 (1) Seleme b. el-Ekva' der ki: Hevazin'e gece baskını yaptığımız zaman Ebu Bekr ile birlikte idik. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onu bize komutan kılmıştı ve paralamız: "Öldür, öldür" idi. O gece kendi ellerimle yedi ev halkını öldürmüştüm.
[Sahih]
Diğer tahric: Ebu Davud (2596, 2638), İbn Mace (2840), Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (8862) ve İbn Hibban (4744) rivayet ettiler.
İslami Okul Okulların En Önemlisi