Ahmed b. Hanbel — Bir anlık Olan ilk Bakışta Gözü Ondan | Hadler - 2319. Hadis
|
MÜSNED-İ HANBEL |
HADLER |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
16- Bir anlık Olan ilk Bakışta Gözü Ondan Çevirmek ve Gözü Haramdan Sakındırmanın Sevabı
1. Ebu Umame
17264 (1) Ebu Umame bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Kimin gözü bir kadının güzelliğine takılır ve hemen gözünü ondan çevirirse, Allah ona (kalbinde) tatlılığını hissedeceği bir ibadet (sevabı) ihsan eder. ''
[Zayıf]
Heysemi (8/63) der ki: "Hadisi Ahmed rivayet etmiştir. Taberani de bu hadisi rivayet etmiş; ancak o "Gözüne çalındığında bakan ... "ifadesiyle hadisi vermiştir. Bunun senedinde Ali b. Yezid el-Elham vardır ki metruk bir ravidir."
2. Cerir b. Abdillah
17265 (1) Cerir der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e ansızın olan ilk bakışı sorduğumda gözümü ondan çevinnemi emretti."
[sahih]
Diğer tahric: Müslim, edeb 3/1699 (2159), Ebu Davud 21246 (2148) ve Tirmizi 5/151 (2776) rivayet ettiler.
17266 (2)- Cerir b. Abdillah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e ansızın olan ilk bakışı sorduğumda: ''Gözünü ondan çevir'' buyurdu.
[sahih]
İslami Okul Okulların En Önemlisi