Ahmed b. Hanbel — DEVAM: 5- kuran Okumanın Fazileti ve Onunla | Kur’an: Fazilet, Tefsir ve Nüzulü - 2743. Hadi
|
MÜSNED-İ HANBEL |
KUR’AN: FAZİLET, TEFSİR VE NÜZULÜ |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
DEVAM: 5- kuran Okumanın Fazileti ve Onunla Amel Etmek
4. Temım ed-Dar}
21008- Temim ed-Dari'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem} ''Bir gecede yüz ayet okuyana geceyi ibadetle geçirmiş gibi sevap yazılır'' buyurdu.
[Hasen]
Diğer tahric: Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (10553) rivayet etti.
5. Saib b. Yezid
21009 (1) Saib b. Yezid bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanında Şureyh el-Hadrami'den bahsedilince: "O, kuran'ı yastık gibi kullanmayan (onu ihmal etmeyen) biridir'' buyurdu.
[Sahih]
Diğer tahric: Nesai, kzyamu'l-leyl 3/256 (1783) ve Taberani, M. el-Kebir 7/148 (6654) rivayet ettiler.
21010 (2)- Saib b. Yezid bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanında Şureyh el-Hadrami'den bahsedilince: ''O, kuran'ı yastık gibi kullanmayan (onu ihmal etmeyen) biridir'' buyurdu.
[Sahih]
21011 (3)- Aynı hadis başka bir kanalla Saib b. Yezid'den nakledilmiştir.
[Sahih]
İslami Okul Okulların En Önemlisi