Ma'rifetü's-Sünen — Kur'an'ı Sık Sık Okumak | Namaz - 126. Hadis
|
MARİFETU SUNEN VE’L-ASAR |
NAMAZ |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
Kur'an'ı Sık Sık Okumak
4844- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Kur'an'ı ezberlemiş olan kimse, bağlı devesi olan kimse gibidir, bu adam devesine itina gösterirse onu elinde tutar, salıverirse deve çeker gider."
Buhari bunu Sahih'te Abdullah b. Yusuf'tan; Müslim ise Yahya b. Yahya'dan, ikisi de Malik'ten rivayet etmiştir.(--- Müslim, salat (3/226) ve Buhari, fadailu'l-Kur'an (5031).
4845- Abdurrahman b. Yezid der ki: Abdullah (b. Mes'ud) Kur'an', üç günden az sürede okumayı kerih görürdü.(--- İbn Ebi Şeybe, Musannef (2/502), Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra (2/396) ve Abdurrezzak, Musannef (3/353).
4846- Beyhaki der ki: Bunun sebebi, Kur'an', tertil ve tedebbürle düşünerek okumaktır.
4847- Bize bildirildiğine göre İbn Amr şöyle dedi: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: "Kur'an'ı yedi günde oku ve bundan daha kısa sürede okuma'' buyurdu.(--- Buhari, savm (974).
Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:
Üzerinde veya Namaz Kılınan Yerde Necaset Bulunması ve Cünübün İmamlığı
İslami Okul Okulların En Önemlisi