Hâkim el-Müstedrek — Tefsir - 1191. Sayfa
|
HAKİM el-Müstedrek |
TEFSİR |
|
1191- Kur'an Üç Harf Üzere indirilmiştir |
2939- * ... Bize Hammad b. Seleme tahdis etti, bize Katade el- Hasen’den tahdis etti. O Semura (r.a)’dan, o Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)’den: "Kur'an üç harf üzere indirilmiştir" buyurduğu nu nakletti:
Buhari, el- Hasen'in Semura’dan rivayetini delil gösterdiği gibi Müslim de Hammad b. Seleme'nin hadislerini delilolarak göstermiştir. Bu hadis de sahih olup, herhangi bir illeti bulunmamaktadır.
Diğer Tahric: Taberani, Sağır, Evsat ve Kebir, 68S3; İmam Ahmed, Müsned, V, 16, 22; Bezzar, Müsned, II, 212; Heysemi, Mecmau'z-Zevaid, III, lS2'de ravilerinin sika olduğunu belirtmektedir. Derim ki eğer el-Hasen bu hadisi Semura'dan dinlemiş ise sahihtir. İmamların bu husustaki görüş ayrılıkları daha önce defalarca kaydedilmiş bulunmaktadır.
Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:
İslami Okul Okulların En Önemlisi