Beyhaki Külliyatı Edeb — Sarık - 112. Sayfa
|
BEYHAKİ KÜLLİYATI |
EDEB |
ANA SAYFA Kur’an Hadis Sözlük Biyografi
Sarık
623- Cafer b. Amr b. Hureys, babasından bildiriyor: "Resulullalı'ı (Sallallahu aleyhi ve Sellem) minber üzerinde başında siyalı bir sarıkla gördüm. Sarığın bir ucunu da arkadan omuzlarının arasına sarkıtmıştı."
[T] Ebu Davud (4077), Nesai (5361) ve İbn Mace (2821, 3587).
624- Ebu Abdisselam der ki: İbn Ömer'e: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) nasıl sarık sarardı?" diye sorunca: "Sarığı başının etrafında dolar ve arkadan bağlar, ucunu da omuzları arasından sarkıtırdı" cevabını verdi.
[T] Zehebi, el-Mizan (4/548) ve Heysemi, Mecma (5/120).
625- Abdurrahman b. Avf der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana sarık sardı, uçlarının birini önüme, diğerini de arkama sarkıttı."
[T] Ebu Davud 4/341 (4079).
626- Ebu Cafer b. Muhammed b. Ali b. Rükane'nin babasından bildirdiğine göre Rukane Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile güreşince, Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onu yendi. Rukane şöyle dedi: Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurduğunu işittim: "Biz Müslümanlarla müşrikler arasındaki fark, külahların üzerine sarılan sarıklardır."
[T] Ebu Davud 4/340 (4078) ve Tirmizi 4/247 (1784).
Leys bildiriyor: Tavus, kişinin sarığının ucunu sakalının altına koymak yerine başına dolaması konusunda: "Şeytan da sarığını bu şekilde sarar" dedi. [T] Ebu Davud (4078) ve Tirmizi (1784, "hasen garib").
Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:
İslami Okul Okulların En Önemlisi