Malkom X Diyor ki - Hacc - 113. Sayfa
Malkom X Diyor ki: "Amerika İslâm'ı Tanımalı"
Hac için geldiğim, Hz. İbrahim'in ve Hz. Muhammed (s.a.)'in Kutsal Kitap adı geçen tüm diyarı olan Kadim Kutsal Belde'de bütün renklere ve bütün ırklara mensup insanlar arasında görülen sarsılmaz gerçek kardeşlik ruhunun bir eşine daha rastlamadım. Amerika'dan gelmiş bir zenci Müslüman olarak her renkten insanın bana gösterdiği cana yakınlık karşısında büyülenmiştim, dilim tutulmuştu sanki.
Amerika'nın İslâm'ı tanıması gerekir, çünkü Amerika'yı başındaki ırk belâsından temelli olarak kurtarabilecek tek şey İslâm Dini'dir. Müslüman ülkelere yaptığım geziler sırasında, Amerikan toplumunda ‘beyaz' olarak damgalanabilecek kişilerle tanıştım, konuştum, hatta onlarla aynı masada yemek yedim; ama İslâm Dini sayesinde bu insanların kafalarında ‘beyaz' damgasını yiyecek hiç bir şey barınmamaktadır. Çeşitli renklere mensup insanlar arasında samimiyetin ve gerçek kardeşliğin böylesine hiç tanık olmamıştım; birbirlerinin renklerine aldırdıkları bile yok.
İslâm dünyasına geldim geleli ogün bugündür, gözleri maviler mavisi ve saçları sarılar sarısı tenleri beyazlar beyazı olan Müslüman kardeşlerimle aynı Allah'a inandığımız için aynı tabaktan yemekteyiz ve aynı bardaklardan içmekteyiz aynı yataklarda (ya da halılarda) uyumaktayız. Ve gene 'beyaz' müslümanların sözlerinde, davranışlarında, tutumlarında; Nijerya'dan, Sudan'dan, Gana'dan gelen Afrikalı siyah müslümanların gösterdikleri samimiyetin aynısını bulmaktayım.
Hepimiz de gerçekten 'kardeş' gibiyiz, çünkü bu insanların aynı Allah'a yönelen inançları; kafalarındaki tüm ‘beyaz' imajları davranışlarındaki tüm 'beyaz' imajları, tutumlarındaki tüm 'beyaz' imajları silip atmışlar. [1]
İslami Okul Okulların En Önemlisi